AVG Antivirus: Je computer beveiligd tegen malware & meer

AVG Antivirus is het meest gebruikte antivirusprogramma onder computergebruikers. En dat is niet zonder reden. AVG houdt sinds de introductie in 1997 pc’s en laptops schoon van spy- en malware. Het wordt niet alleen veelvuldig …

AVG Antivirus: beveilig je computer tegen virussen en malware

AVG Antivirus is het meest gebruikte antivirusprogramma onder computergebruikers. En dat is niet zonder reden. AVG houdt sinds de introductie in 1997 pc’s en laptops schoon van spy- en malware.

Het wordt niet alleen veelvuldig gebruikt omdat het gemakkelijk te installeren en te gebruiken is, maar ook omdat het gratis aangeboden wordt en het daarom een lage drempel biedt voor veel computergebruikers die niet op de hoogte zijn van alle verschillende beveiligingssoftware.

Dat maakt AVG Antivirus een universeel programma waar je gelijk mee aan de slag kunt.

Regelmatige updates

AVG Antivirus blijft altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van software. Om de zoveel jaar wordt er een nieuwe versie van het antivirusprogramma gratis op de markt gebracht. Daarnaast ontvangt AVG Antivirus regelmatig updates, waardoor jouw pc of laptop altijd goed beveiligd blijft tegen nieuwe virussen.

En ander groot gemak aan AVG is dat het makkelijk aansluit op zowat iedere browser. Het maakt dus niet uit of je Google Chrome, Firefox of Safari gebruikt, AVG Antivirus werkt met haar eigen plugin op allen even goed.

Door AVG niet alleen als programma, maar ook op je browser te gebruiken, krijg je zelf kijk op handige opties waardoor je makkelijk jouw pagina’s kunt beveiligen terwijl je door het internet aan het scrollen bent.

Zen Management

Met AVG Zen Management kun je snel het antivirusprogramma overzetten naar al jouw elektronische apparaten. Zen Management bevat naast virusbeveiliging ook andere functies.

Zo is er bijvoorbeeld een web tuneup, waarbij je altijd kunt zien of je alle laatste updates op het apparaat voor je browser hebt staan.

En met de VPN kun je jouw digitale voetsporen verborgen houden voor anderen, waardoor je vrij op het web kunt surfen zonder dat jij je zorgen hoeft te maken dat er iemand vanachter een ander scherm je in de gaten houdt.

Niet geheel veilig

Toch is de gratis versie van AVG Antivirus niet geheel veilig. Wil je echt gebruik maken van de volledige mogelijkheden van het programma, dan zul je jezelf er op moeten abonneren. In die zin blijft de gratis versie een mooi lokkertje. Maar aan de andere kant moet je er wel voor waken dat niet alle functies van AVG Antivirus gebruikt kunnen worden.

Een ander minpunt is dat AVG Antivirus niet op alle vlakken voorop loopt met de beste antivirussoftware. Zo zijn er nog gaten in de software als het komt op het beveiligen van apparaten tegen phishingprogramma’s. Daarin blijft het programma toch een zwakte behouden.

Toegankelijk

Toch blijft AVG Antivirus een goed programma voor computergebruikers die op zoek zijn naar een makkelijke manier om hun elektronische apparaten te beveiligen. Je kunt er snel mee aan de slag en het is op veel verschillende manieren toepasbaar om zo goed mogelijk je pc of laptop vrij te houden van malware.

AVG Antivirus is een goed en toegankelijk beginpunt.

Plaats een reactie