Zo kun je door middel van dakisolatie energie besparen

Bij energie besparen op een woning denken de meeste mensen meteen aan zo zuinig mogelijk warmte opwekken. Met een energiezuinige CV ketel kun je al een hoop geld besparen, maar er is ook een andere …

dak

Bij energie besparen op een woning denken de meeste mensen meteen aan zo zuinig mogelijk warmte opwekken. Met een energiezuinige CV ketel kun je al een hoop geld besparen, maar er is ook een andere manier om effectief geld te besparen. Door middel van isolatie kun je namelijk ook warmte binnenhouden, met name als je ervoor kiest om het dak te laten isoleren. Wil je hier meer over weten? We vertellen je alles over besparen met dakisolatie in dit artikel.

Warmte stijgt naar boven

Hoewel grotendeels van de woningen in Nederland een geïsoleerd dak heeft, zijn de meeste van deze daken juist slecht geïsoleerd. Dat warme lucht naar boven stijgt, is een feit. Dit is zo omdat warme lucht lichter is dan koudere lucht. Wanneer jij thuis de verwarming aanzet en zo warmte opwekt, zal deze warmte in huis ook opstijgen. Dit resulteert in dat wel 30% van de warmte via het dak kan ontsnappen. Het gevolg is dat de ruimte die je wilt verwarmen sneller zullen afkoelen. Dit geldt met name voor ruimtes onder het dak, als bijvoorbeeld een slaapkamer op zolder of plat dak van een aanbouw. Ook moet de verwarming meer moeite doen om de temperatuur weer op peil te krijgen.

De vele voordelen 

De warmte die via het dak verloren gaat kan worden tegengehouden door dakisolatie te laten aanbrengen door een dakdekker in Drenthe. Veel mensen weten het niet, maar dit is een van de meest kostenefficiënte manieren om jouw huis te isoleren. Na het laten aanbrengen van dakisolatie zul je dit zelfs vrijwel meteen merken aan de energierekeningen. Er lekt minder warmte weg, waardoor de verwarming minder moeite hoeft te doen om een aangename temperatuur te creëren. Door te kiezen voor dakisolatie zullen er in huis minder temperatuurschommelingen zijn, en dat betekent dat het in de winter lekker warm blijft en in de zomer heerlijk koel. Daarnaast wordt ook de kans op schimmels en ongedierte aanzienlijk verkleind, en dat doet weer veel goed voor het leefklimaat. 

Dak laten isoleren 

Het laten isoleren van het dak is een lastige taak die je beter kunt uitbesteden aan een ervaren dakdekker. Daarnaast is het zo dat een dakdekker niet al te lang bezig is met dakisolatie, het dak van een standaard huis vaak al binnen een dag geïsoleerd. Onthoud ook goed dat dakisolatie ervoor kan zorgen dat jouw huis meer waard wordt. Een geïsoleerd dak draagt ook bij aan een beter energielabel, wat er ook voor zorgt dat de woningwaarde zal stijgen. 

Plaats een reactie