Zo kies je de juiste zwembadafdekking voor jouw zwembad

Heb jij afgelopen zomer een zwembad in de tuin laten aanleggen? Dan is het ontzettend belangrijk om deze in het najaar goed af te dekken met goede zwembadafdekking. Een goede afdekking zorgt voor bescherming tegen …

zwembad

Heb jij afgelopen zomer een zwembad in de tuin laten aanleggen? Dan is het ontzettend belangrijk om deze in het najaar goed af te dekken met goede zwembadafdekking. Een goede afdekking zorgt voor bescherming tegen vuil en maakt dat warmte wordt afgegeven of juist vastgehouden. Ben jij benieuwd wat de opties zijn op het gebied van zwembadafdekking? We vertellen je er alles over in dit artikel. 

Winterzeil 

Zwembadafdekking heeft een aantal belangrijke eigenschappen. Het is energiebesparend, het werkt verwarmend en het vermindert het onderhoud aan het zwembad. Een soort afdekking waarmee je snel en goed kunt afdekken is een winterzeil. Het winterzeil dekt jouw zwembad in Haren af bovenop de boordsteen waardoor bladeren en andere viezigheid snel weer door de wind wegvliegen. Een winterzeil wordt aan de hand van uittrekbare inoxen plugs strak gespannen. Als je het zeil opspant door middel van piketten in het gras zal de spanning minderen waardoor het zeil zal doorhangen. Het vangt alle bladeren als een zak op en dat is een echt must in de winter! 

Lamellenafdekking 

Lamellenafdekking is ook wel een rolluik dat bestaat uit verschillende lamellen die in elkaar schuiven en op het water drijven om het zo af te dekken. Er komt niet alleen minder vuil in het zwembad, door de optimale afdekking wordt ook het verlies aan warmte minimaal. Daarnaast is het ook een zeer veilige optie van afdekken omdat het wel een gewicht van 100 kg kan dragen. Ook al bestaan er verschillende soorten lamellen, alle opties worden ultrasoon dichtgelast. Hierdoor kan er onmogelijk water in dringen. Een lamellenafdekking is een betrouwbare, veilige, gebruiksvriendelijke en duurzame afdekking. Echter heeft deze afdekking wel een hogere aanschafwaarde.

Noppenfolie 

De meest lage kostenpost op het gebied van zwembadafdekking is noppenfolie. Deze vorm van afdekking zorgt dat bladeren en andere viezigheid minder in het water terecht komen en bovendien houdt het ook de verdamping tegen. De nadelen die aan noppenfolie verbonden zijn is het feit dat het maar beperkt isoleert waardoor de temperatuur van het water in het zwembad sneller afkoelt. Daarnaast is de veiligheid met deze afdekking ook niet gegarandeerd. Het is dus geen ideale oplossing voor gezinnen met kinderen of huisdieren. Ook is het oprolsysteem bij noppenfolie altijd zichtbaar. Als je graag alles netjes afgewerkt wilt hebben, kun je misschien beter kiezen voor een ander soort zwembadafdekking. 

Plaats een reactie