Dogecoin Cryptocurrency: Wat is het en wat kun je ermee?

De cryptocurrency wereld is natuurlijk al een maffe wereld. Dat is een ongrijpbaar iets waar veel geld in om gaat. Het geld kan je niet vastpakken per slot van rekening. Zo is er dus ook …

De cryptocurrency wereld is natuurlijk al een maffe wereld. Dat is een ongrijpbaar iets waar veel geld in om gaat. Het geld kan je niet vastpakken per slot van rekening.

Zo is er dus ook de DOGE coin waarvan Jackson Palmer 1 van de oprichters was. Eigenlijk was het als grap begonnen en de bedoeling om mensen te laten zien dat je kon investeren zonder research te doen. De munt is alleen een onverwachts groot succes geworden.

Wat is Dogecoin?

Dit is een digitale munt met een hond als mascotte. De welbekende hond van de Doge internet meme.

Deze crypto is een betrouwbare alt-coin van de bitcoin die in 2014 gelanceerd is. Deze munt is het koper onder de crypto’s genoemd. De munt werkt met de bitcoin blockchain en doet zijn ding daar.

Dogecoin minen

Ook Dogecoin kun je minen net als bij de bitcoin. Het aantal munten van de doge coin zijn er 100 miljard. Er komt dus niet snel een schaarste op en kan je dus nog even mee minen.

De munt gaat geen hoge bedragen halen maar juist daardoor is de munt geschikt als betaalmiddel. Zelfs nog beter als de bitcoin.

Het minen van Doge coin gaat eigenlijk hetzelfde als bij de bitcoin alleen hoef je hier geen dure apparatuur voor te hebben. De doge coin gebruikt een ander protocol namelijk de scrypt. Ondanks dat de munt als grap is ontstaan, werd het toch al snel een leuk succes.

Als dogecoin miner kan je er lekker mee verdienen. Doordat de hardware vereisten lager zijn is het minen voor iedereen haalbaar.

Snelle verificatie van transacties

Het verifiëren van de transacties gaan sneller, dit is binnen de minuut goedgekeurd. Volgens de oprichter van de doge coin zullen er geen wijzigingen of ontwikkelingen meer aan de munt plaats vinden maar vertrouwt hij erop dat de software stabiel blijft.

Doge koers

Ondanks dat er de afgelopen 2 jaar geen updates meer waren, is de munt alleen maar gegroeid. De verwachting is dat de munt het alleen maar beter gaat doen. Met de doge coin kan je niet speculeren op koersstijging of koersdaling.

De doge coin kan je verkrijgen bij een aantal exchanges.

Doge koers
DOGE koers van de laatste 12 maanden

De dogecoin is te kopen met euro’s maar ook in te wisselen met andere crypto’s. Het is een voordeel dat de koers op tienden en honderden centen staat. De minieme koersstijging is meteen voelbaar. Dit kan oplopen tot 10 %. Maar als het een koersdaling is dan is het ook voelbaar.

Plaats een reactie